Пропустити
Ignacio Dominguez

Знайомтесь, Ігнасіо Домінгез - щойно призначений Президент та Генеральний директор ADAMA

«Співробітники ADAMA старанно прагнуть зрозуміти потреби місцевих фермерів та клієнтів і мають всі можливості для задоволення таких потреб. Вони ніколи не здаються і завжди готові подолати додатковий шлях, щоб наша компанія та наші клієнти були успішними»
Ignacio Dominguez

Ігнасіо народився та виріс у Мадриді й був сьомим із дев’яти дітей. Він завжди любив великі зібрання. «Моя дружина також походить із багатодітної родини; вона є старшою з дев’яти дітей, отже, можете собі уявити, що на кожному нашому сімейному святі збирається майже сотня родичів!»

Протягом своєї кар’єри Ігнасіо багато років працював і жив у різних країнах, зокрема у США, Бельгії, Швейцарії та Ізраїлі.

«Коли говорять про те, як це – жити за кордоном, майже завжди зосереджуються на захопливому процесі інтеграції та долучення до різних культур. Безсумнівно, все це дійсно пізнавальний досвід, проте, на мій погляд, основний вплив, який справило на мене життя в багатьох країнах, полягав у розвитку вміння ефективно управляти змінами».

У відповідь на запитання про те, як цей унікальний міжкультурний і багатонаціональний життєвий досвід сприяв його сприйняттю лідерства, Ігнасіо зазначив: «Кожного разу, коли ви переїжджаєте до нової країни, ви маєте адаптуватися. Процес значно ускладниться, якщо адаптуватися повинні також ваша дружина або чоловік і діти».

«Хоча таке ґрунтовне адаптування потребує неабияких зусиль, воно також надає надзвичайну можливість виробити в собі відкритість і потенціал до перетворення труднощів на успіх. Здатність робити це через численні зміни є невіддільною складовою лідерства. Я дуже вдячний за можливості, які я мав, і дійсно вбачаю в собі агента змін».

Ігнасіо вивчав фізику в університеті, проте швидко усвідомив, що його професійне життя неочікувано віддаляє його від подальшого опанування цієї дисципліни й спрямовує в галузь засобів захисту рослин, яка розвивається.

Спочатку він займався питаннями маркетингу в агрохімічній компанії «АйСіАй / Зенека» (ICI / Zeneca), яка згодом об’єдналася з «Новартіс» (Novartis) і перетворилася на «Сингенту» (Syngenta). На початку 1990-х років Ігнасіо розпочав роботу в компанії American Cyanamid, де обіймав декілька лідерських посад, у тому числі керував частиною міжнародного підрозділу, відповідального за країни Азії, часто подорожував до Японії та Китаю, а жив у той час у США. Після прийнятя пропозиції обійняти посаду Генерального директора American Cyanamid в Іспанії та Португалії, Ігнасіо разом із родиною повернулися до рідного Мадриду.

У січні 2001 р. керівництво компанії ADAMA запропонувало Ігнасіо приєднатися до команди на позиції Голови представництва компанії в Іспанії.

Іспанське коріння Ігнасіо значно стимулювало його пристрасть до землі та сільського господарства. «Я виріс у час і в місці, де робота на землі була фундаментальною складовою життя. Ми знали, що томати ростуть на землі, а не на полицях супермаркетів. З раннього дитинства я був під впливом цієї сільської й аграрної специфіки, яка згодом розвинула в мені глибоку шану до важкої праці агровиробників.

Розмірковуючи про майбутнє сільського господарства, Ігнасіо вважає, що одним із найважливіших аспектів у цій галузі є забезпечення сталого розвитку. «Досягнення сталого розвитку головним чином ґрунтується на таких трьох необхідних умовах: здатності споживачів скоригувати споживчі звички й купувати більше місцевої продукції, зменшенні нашого «вуглецевого сліду» та усвідомленні екологічних проблем в агроекосистемі».

Протягом своєї кар’єри в ADAMA Ігнасіо завжди прагнув працювати з талановитими та відданими командами по всьому світу задля спільної місії – перетворення компанії ADAMA на глобального лідера у сфері засобів захисту рослин.

«У світі, який є занадто динамічним, а часто навіть хаотичним, для підтримання рівноваги потрібна команда експертів і гнучких спеціалістів. Я порівнюю ADAMA та ці особливі навички з джазовим колективом, який складається з віртуозних солістів. Кожен із них майстерно володіє певним інструментом і нерідко може робити дивні музичні речі, проте музика, яку вони створюють разом, досконала».

«Співробітники ADAMA старанно прагнуть зрозуміти потреби місцевих фермерів та клієнтів і мають всі можливості для задоволення таких потреб. Вони ніколи не здаються і завжди готові подолати додатковий шлях, щоб наша компанія та наші клієнти були успішними».

Розмірковуючи про сталий успіх ADAMA, Ігнасіо зазначив: «Найбільше надихає спостерігати, як ADAMA випереджає у темпах зростання агрохімічну галузь протягом останніх 30 років. Моя місія – й надалі спрямовувати ADAMA вперед, створюючи засади для подальшого розвитку впродовж наступних 30 років».

----

Повне ім’я: Ігнасіо Домінгез (Ignacio Dominguez)

Країна проживання: Ізраїль

Місце народження: Мадрид, Іспанія

Освіта: Ступінь магістра наук із фізики; спеціалізується на автоматичному обчисленні, штучному інтелекті, структурі мікропроцесорів і мовах програмування. Навчальний заклад – Universidad Complutense de Madrid.

Сім’я: одружений, має трьох дітей і трьох онуків

Захоплення: музика (від джазу до опери), книжки, мистецтво, та все, що пов’язано з Real Madrid