Přeskočit
Esa rozhovor

Pohled Enrique Salmona v měsíčníku Agromanuál

Ředitel Adama CZ Enrique Salmona se podělil o své dojmy z dosavadního působení v českém zemědělství v obsáhlém rozhovoru pro časopis Agromanuál.
Esa rozhovor

Novým ředitelem společnosti Adama v České republice a na Slovensku se stal Enrique Salmona, kterému bylo současně svěřeno řízení celého regionu střední Evropy. Po působení v Itálii a Jižní Americe se tak může věnovat dalšímu zajímavému regionu. S námi se podělil o své zkušenosti během rozhovoru.

Můžete se, prosím, čtenářům časopisu Agromanuál představit a uvést, kde jste v minulosti působil?
Pocházím z Itálie a moje práce v oboru započala v roce 2000 v italské společnosti Isagro, která patřila k malým firmám působícím na celosvětovém trhu. Její předností bylo vlastnictví několika zajímavých účinných látek. Po spojení společností Isagro a Sipcam Oxon jsem přesídlil do Jižní Ameriky, kde jsem měl na starosti trhy v Brazílii, Argentině a Kolumbii. O významu těchto trhů hovoří rozsah brazilského zemědělství, které svým objemem překonává celou Evropu. Po dvou letech v Jižní Americe jsem se vrátil zpět do Evropy a působil dalších deset let na pozici obchodního a následně i generálního ředitele společnosti Sumitomo Chemical v Itálii.

Dalším místem mé kariéry se stala společnost Adama v Itálii, kde jsem pracoval tři roky na pozici generálního ředitele. Do České republiky jsem se přesunul v červenci loňského roku a v říjnu byl jmenován ředitelem české a slovenské Adamy, a také ředitelem klastru centrální Evropy, do kterého patří navíc Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko a balkánské státy mimo Řecka.
 

Jak společnost Adama působí na světových a domácích trzích?
Z pohledu působení je evropský trh kvůli roztříštěnosti zemí, legislativy a jazyků i různých klimatických zón velmi komplikovaný a tomu se musí přizpůsobit i nabídka produktů............

Rozhovor v celém rozsahu si můžete přečíst v časopise Agromanuál 1/2024 nebo ve formátu PDF, který je s laskavým svolení ke stažení níže.

Stáhnout celý článek

Stáhnout ve formátu PDF (0,7 MB)